Vyzyvatelé na Masarykově univerzitě: Porazí studenti geologie a speciální pedagogiky své učitele?

13. duben 2017
Vyzyvatelé

Na vlnách Českého rozhlasu Plus se v sobotu dopoledne představí nový pořad – Vyzyvatelé. Jedná se o vědomostní soutěž dvou studentů a jednoho vyučujícího na univerzitní půdě. Mají studenti šanci porazit své učitele?

O tom, že to nemusí být jasně daný výsledek, se diváci přesvědčili během pondělního natáčení. Jako Vyzyvatelé se představili studenti a vyučující z oborů speciální pedagogika a geologie.


První díl soutěže Vyzyvatelé uslyšíte už v sobotu 25. března v 9:33 na Českém rozhlase Plus.

Historicky první souboj mozků se konal na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Geologii reprezentoval přímo děkan Přírodovědecké fakulty Jaromír Leichmann, za skupinu vyučujících speciální pedagogiky soutěžil Petr Kopečný. Vyzvali je studenti geologie Jakub Hrubý a Petra Šišková a studentky speciální pedagogiky Simona Bulawová a Jaroslava Havlíková.

Galerie RUV, kde se natáčení konalo, byla naplněna fanoušky a zvědavci ze strany studentů Masarykovy univerzity. Podpořit své kolegy přišli také zástupci vysokoškolských pedagogů. Smích, napětí, očekávání a dobrá nálada provázely půlhodinku vědomostního boje. Vtipné glosy a komentáře moderátora Jiřího Havelky dotvářely výbornou atmosféru.

Jak rychle dokázali soutěžící odpovědět na otázku týkající se roku založení jejich alma mater? A pomohl vyučujícímu speciální pedagogiky jeho maskot – logopedická pomůcka v podobě plyšového hrocha? Kdo s koho? Poslechněte si v sobotu 25. března v 9:33 na Plusu.

Vyzyvatelé
autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio