Vyhořet může každý... Zpověď Cibulky, Šípkové, Peckové. A rady Radkina Honzáka nebo Jana Cimického

17. říjen 2021

Co všechno jsme ochotni obětovat vidině úspěchu a dokonalosti? A co určitě neradit nikomu trpícímu vyhořením a jak naopak pomoci? Mapuje Dokuseriál.

1. díl

Dozvíte se, proč manažerka Petra přestala úplně spát a jak si moderátor Aleš Cibulka na své vyhoření zadělával již v dětství. Sportovkyně Olga Šípková chtěla všechno zvládat sama, ale bylo to nad její síly. Co určitě neradit nikomu trpícímu vyhořením a jak naopak pomoci?

2. díl

Co všechno jsme ochotni obětovat vidině úspěchu a dokonalosti? Radkin Honzák pohovoří o egu a věčném dokazování sobě i ostatním, jak jsme skvělí. Psychiatr Jan Cimický léčí nejen manažery a poradí, jak vyhoření předcházet. Operní pěvkyně Dagmar Pecková se snažila skloubit péči o děti s operní kariérou a stále si myslela, že problémem jsou její hlasivky.

3. díl

Navštívíme křest knihy "Vyhořet může každý". Dozvíte se, jak se naše hrdinky a hrdina poučili z vlastního vyhoření a kam vedou jejich další životní kroky. Vyhoření je léčitelné, ale léčba trvá dlouho a bez odborné pomoci je velmi obtížná.

Dokuseriál vypráví skutečné příběhy na pokračování a jejich prostřednictvím zkoumá vybrané společenské fenomény. Každý měsíc se věnuje jednomu tématu. Poslouchejte pravidelně každou neděli v 18:30 na stanici Český rozhlas Dvojka.

Spustit audio

Související