Vyhlašujeme soutěž ŠLAPETO HLEDÁ ČUPR PÁR!

2. červenec 2004

Český rozhlas 2 - Praha a staropažská kapela pěti "čupr" chlapů Šlapeto vyhlašují soutěž nazvanou ČUPR PÁR! Hledáme pána, paní, slečnu, dívku, chlapce či snad dítko, tedy osobu věkem neomezenou, politické příslušnosti jakékoli, leč s jedinou podmínkou - musí vytvoři ČUPR PÁR! Vůbec to však nemusí být pán a paní ale například babička s vnukem, tatínek s dcerou nebo sourozenci. Jak je ctěná libost!

Pokud se někteří z vás cítí být kandidáty titulu ČUPR PÁR, zapamatujte si prosím:

Do 31. července 2004 pošlete na adresu:
Folklórní sdružení České republiky,
Sanovážné náměstí 24,
116 47 Praha 1,

nahrávku své interpreace písničky, jejímž autorem je Karel Hašler. Nahrávka může být na různých nosičích jako například audiokazeta, CD, minidisk, DVD, VHS nebo na jakémkoli jiném audio-video formátu. V případě pouze zvukové nahrávky přilože fotografii obou zpěváků při interpretaci písničky a několik základních informací o sobě.
Na obálku nezapomeňte připsat heslo HAŠLER!

Logo

Na hudební nástroj se můžete doprovodit sami, nebo vám může zahrát kdokoli jiný nebo kapela či soubor.

Proč písničku Karla Hašlera? Protože právě letos uplyne 125 let od narození muzikanta a vlastence, kterého písničky nosí radost dodnes.

Logo

Odborná porota, složená z členů kapely Šlapeto a redaktorů Českého rozhlasu 2 - Praha, vyhodnotí nahrávky v průběhu srpna a kandidáty na titul ČUPR PÁR pozve k soutěžnímu klání v galaprogramu věnovaného Hašlerovu výročí narození a patnáctinám kapely Šlapeto. Finále se uskuteční v sobotu 4. září 2004 na kryté scéně pražského Ovocného trhu, v rámci Mezinárodního folklórního festivalu Pražský jarmark.

Tak nezapomeňte - HLEDÁ se ČUPR PÁR a vy se jím můžete stát!

Další podrobnosti najdete na stránce www.slapeto.cz.

autor: lup
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.