Výběrové řízení na komerční DAB+ sítě by mohlo začít v červnu

16. únor 2023

Přesto, že v České republice se pomalu začínají hýbat pomyslné ledy v přípravě finálních DAB+ multiplexů pro komerční sítě, nedá se předpokládat, že odstartují dříve než ve druhé polovině příštího roku. Český telekomunikační úřad o tom informoval na kulatém stole, který pořádal ve středu 15. února zejména pro budoucí zájemce z řad operátorů.

ČTÚ předpokládá následující harmonogram: Do 22. února, tedy do příštího týdne, mají účastníci kulatého stolu možnost zaslat své připomínky k právě proběhlé akci. Předpokládané zahájení veřejné konzultace bude následovat příští měsíc, tedy v březnu, a k vypořádání připomínek má dojít do května. Samotné výběrové řízení, jak uvedl telekomunikační regulátor ve čtvrtém bodu, neproběhne dříve než v červnu letošního roku.

„Ledy se pohnuly. Na ČTÚ jednáme o podmínkách výběrového řízení na kmitočty pro komerční vysílací DAB sítě. Je tak šance, že 95% pokrytí DAB sítě Českého rozhlasu s více než patnácti stanicemi bude doplněno sítěmi pro soukromé rozhlasové stanice,“ komentoval úterní kulatý stůl na Twitteru ředitel pro strategický rozvoj Českých Radiokomunikací Marcel Procházka. Z akce byl zveřejněn i návrh týkající se minimální cenové politiky, viz níže.

autor: lukpo
Spustit audio

Související