Volby 2020: Debaty lídrů stran a hnutí, které kandidují do zastupitelstva Královéhradeckého kraje

30. září 2020

O hlasy voličů se v našem kraji uchází celkem 12 subjektů, které jsme vám představili v našem vysílání v předvolebních debatách. Složení hostů jednotlivých debat je dáno losem, který proběhl pod dozorem notáře. Do debat zveme primárně lídry jednotlivých kandidátek, zúčastnit se ale mohl jakýkoli zástupce daného subjektu, který figuruje na krajské kandidátce.

Všechny epizody

V předvolebních debatách před krajskými volbami představujeme nejen lídry jednotlivých stran, hnutí a koalic, ale především jejich program. Konkrétně jsme se zaměřili na to, co je důležité, aby se nám v kraji dobře žilo.

Čtěte také

Zeptali jsme se na nejzásadnější problémy současného zdravotnictví a hovořili jsme o nové koncepci zdravotnictví, která doposud chybí.

Dalším tématem byla pomoc sociálním zařízením, která se starají o seniory. Kvalita těchto zařízení i kvantita.

Diskutovali jsme o rozpočtu na příští rok, který bude schvalovat již nové zastupitelstvo. Ptali jsme se, do čeho by se mělo investovat nejdříve, ale i na to, jak si poradit s opravou silnic druhých a třetích tříd, které jsou v havarijním stavu.

autoři: Zdena Kabourková , baj
Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.