Volbu novinářů jsem nemyslel vážně, za jejich majetkovým přiznáním si ale stojím, říká Vojtěch Filip

Předseda KSČM Vojtěch Filip chce zavést majetková přiznání pro novináře, která by se měla přednostně týkat médií veřejné služby. Potvrzuje to ve Dvaceti minutách Radiožurnálu s tím, že novináři z těchto médií jsou placeni z veřejných prostředků a měli by se zpovídat občanům z majetkových poměrů.

Vojtěch Filip v rozhovoru s redaktorem Tomášem Pancířem vysvětluje svá slova o tom, že by chtěl zavést volbu novinářů.

„Nemyslím to vážně, také jsem na to na svém twitterovém účtu odpověděl,“ přibližuje s tím, že chtěl v médiích jenom přilákat pozornost na majetková přiznání novinářů, o která podle něj občané usilují.

„Lidé budou mít jistotu, že nepíší nebo nevysílají na zakázku někoho, kdo jim zaplatí za to, co se odvysílá, nebo naopak za to, co se neodvysílá,“ vysvětluje.

Potvrzuje také moderátorovi Tomáši Pancířovi, že má indicie na to, že někdo v médiích píše tak, že za to dostává bokem peníze. „Obrátil jsem se na orgány činné v trestném řízení,“ říká s tím, že nechce upřesnit, o jaký případ konkrétně jde.

„Respektuji český právní řád a nejsem ten, který vynáší z policejních spisů, na rozdíl od některých novinářů…,“ uzavírá.

autoři: Tomáš Pancíř , prh
Spustit audio

Související