Víkend elegance na Stříbrném rybníku. Auta pro muže, módní přehlídky pro ženy i program pro děti

26. květen 2022

Víkend elegance na Stříbrném rybníku v Hradci Králové se nezadržitelně blíží, uskuteční se o víkendu od 3. do 5. června. A když se řekne Víkend elegance, tak si možná představíme hodně elegantní zábavy pro celou rodinu. Za organizátory nám akci přiblíží autor celé myšlenky Víkendu elegance Petr Smola.

Petr Smola ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Co nás tedy příští víkend v Hradci Králové na Stříbrňáku čeká? Víkend elegance, co si pod tím představit?
Příští víkend nás čeká krásná akce pro celou rodinu, kde budou představena zajímavá auta, potom kategorie supersportů, připravili jsme opravdu samé raritní věci. Například veterán Zedel z roku 1912, poprvé vystavený v České republice, Walter Junior SS, který byl vyroben pro závod 1 000 mil československých, dále Jaguar XK SS Lynx, Jaguar E-Type V12 serie 3, vedle toho Aston Martin Vanquish S Ultimate, limitovaná edice výroby 25 kusů, Maserati MC 12. Všechny vás moc zveme na tuhle akci a pro děti jsou tam přichystané RC modely. Pro vaše manželky budou připraveny módní přehlídky, kino i koncerty. Zábava pro celou rodinu.

Stejně jako v loňském roce bude na Stříbrném rybníku zajištěn provoz letního kina a chystají se také koncerty i divadelní představení.
Petr Smola, organizátor Víkendu elegance na Stříbrném rybníku

Zaujala mě ta auta, je to vaše sběratelská vášeň?
Určitě. Začal jsem s tím asi tak před 20 lety. Vždycky mě zajímala auta. Ale zajímavé také je, jak vznikl Víkend elegance. Když půjdeme do historie, tak jsme s mým kamarádem před léty navštívili asi nejprestižnější záležitost na světě, což je Concorso d'Eleganza di Villa d'Este na Comu, kde se koná podobná akce. A z toho vznikla myšlenka uspořádat něco takového také u nás. Společně jsme nositelé myšlenky Víkendu elegance.

Čtěte také

Bude to tedy o krásných veteránech a bude i spanilá jízda centrem Hradce Králové.
Bude spanilá jízda okolo dvanácté hodiny do centra Hradce Králové na náměstí, tam budeme zhruba dvě hodiny a poté se vrátíme na Stříbrný rybník.

Co ještě nabídne sobotní program? Já vím, že akce ale začíná už v pátek.
V pátek je slavnostní zahájení, pak je koncert Jam and Bazar a následuje volná zábava. V sobotu ráno vše pokračuje módními přehlídkami, kinem pro děti, RC modely pro děti a tak dále. A celý program bude vrcholit večer koncertem kapely Poletíme. V neděli potom pokračujeme výstavou automobilů, opět nějakým programem pro děti, kinem a vyhodnocením akce. Vyhlášením cen.

Víkend elegance

Chcete také upozornit na jedno unikátní červené auto.
Walter Junior SS je z česká předválečné automobilky. Tohle auto bylo vyrobeno pro závod 1 000 mil československých. V tuhle chvíli je dochováno 8 kusů a my jedno z nich v Hradci Králové na Stříbrném rybníku ukážeme. Ale všechna auta budou lákavá, každý si tam najde ve všech kategorií něco. Pro mladé jsou tam zase unikáty v kategorii supersport, Aston Martin a třeba Maserati MC 12.

Čtěte také

To jsou zase novější auta.
Ve střední kategorii poválečné zajímavé auto Fiat Dino, Jaguar XK 150, což je nádherné auto z 50. let 20. století, to jezdilo přes 200 km v hodině a mělo bubnové brzdy. Byla docela velká odvaha v něm jezdit. Zkrátka bude tam mnoho zajímavých exponátů.

Co dalšího se na Stříbrném rybníku chystá? Také letní kino by tam i letos mělo sloužit.
Stejně jako v loňském roce bude zajištěn provoz letního kina, vše najdete na webových stránkách. Dále se chystají koncerty a divadelní představení, například 3. července vystoupí na Stříbrném rybníku herec Miroslav Donutil se svým představením.

Relax, pohodu, klidný odpočinek, ale také aktivitu, sport i adrenalin. To všechno můžete zažít v Kempu Stříbrný rybník.

Tak nezapomeňte, od 3. do 5. června Stříbrný rybník Hradec Králové a Víkend elegance. Petr Smola vás pozval.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.