Ve Žďáře nad Sázavou otevřeli dobročinný second hand. Prodávají značkové oblečení

17. duben 2017
Zprávy z

Ve Žďáře nad Sázavou otevřeli dobročinný bazar. Většina zisku má mířit na dobročinné účely, do dětských domovů a sociálních ústavů. Jedná se o druhý obchod svého druhu na Vysočině, podobný je také ve Světlé nad Sázavou. Ve Žďáře prodávají i značkové oblečení.

„Exkluzivní věci máme zvlášť. Značky, které dámy znají z jiných obchodů, ty se ve Žďáře prodávají úplně nejvíce,“ ukazuje prodavačka Libuše Buchtová.

Oděvy do obchodu dováží z USA, Švýcarska a Velké Británie.

„Paní si odnášela asi dvanáct kousků. Dcera ji už brzdila. A ona na to: víš, co by to jinde stálo peněz,“ směje se prodavačka. Zákazníci z nového obchodu zatím odcházejí spokojení. „Včera jsem tady slyšela výkřiky: jé, tohle jsem viděla za dva a půl litru, za jiné ceny.“

Navíc zaměstnají lidi, kteří mají na trhu práce problémy

Charitativní obchod není jen samotný obchod. Je to i příležitost k práci pro jinak hůř zaměstnatelné osoby. Tou je nakonec i paní Buchtová. „Pro nás je důležitá ta zaměstnanost dam, jako jsem já, tedy padesát pět plus. Nás už nikdo nechce, i když máte zkušenosti a něco umíte.“

Dobročinný obchod

Osmdesát procent zisku z charitativního obchodu ve Žďáře nad Sázavou poputuje do azylového domu ve Svitavách a výchovného ústavu ve Vysokém Mýtě.

autoři: mik , Veronika Papoušková
Spustit audio