Václav Klaus měl už ve škole výraz jak z poštovní známky, vzpomíná Pavlína Filipovská

7. listopad 2019

„Moji spolužáci? To byli samí slavní lidi. Třeba pan exprezident Václav Klaus,“ překvapila herečka v pořadu Blízká setkání moderátorku Terezu Kostkovou.

„Moji spolužáci? To byli samí slavní lidi. Třeba pan exprezident Václav Klaus. Šest let mi Vašík dával najevo, jak jsme všichni my ostatní blbí a já z nich nejvíc,“ směje se herečka v rozhovoru na Dvojce.

„Seděl sám v poslední lavici. Učitelé ho zjevně obtěžovali, protože on už to všechno věděl dopředu. A měl přesně ten výraz, kterej potom udržoval i na známkách,“ glosuje. „On ale opravdu věděl. V tý škole určitě,“ ujišťuje Filipovská.

Jsem zamilovávací typ

Pavlína Filipovská

Pavlína Filipovská je potřetí vdaná. „Teď mám toho nejlepšího a toho už si nechám,“ říká o svém manželovi. „Já jsem zamilovávací typ. Nemám ráda zašmudlané vztahy. Když jsem se naposledy rozváděla, měla jsem dvě holky. Říkala jsem si, že si nezaslouží koukat na dva otrávené lidi.“

Šlitr zásadně nechválil

Filipovská začínala svou kariéru v Divadle Semafor. „Jiřímu Šlitrovi jsme říkali Rybín. Dovedl nasadit ty chladné rybí oči a člověk nevěděl, co řekne. Zásadně nechválil, neradoval se, byl hodně do sebe. Ale když něco odkýval, tak to platilo. Jiří Suchý byl uvolněnější, seděl s námi v šatně.“

Poslechněte si rozhovor plný vtipných glos, upřímných zpovědí i dojemných chvil. Jak Filipovská vzpomíná na poslední rozloučení se svým otcem?

Související