V zimě do karavanu? Pro někoho ideální dovolená, autokemp v Krkonoších je plný od začátku sezóny

10. březen 2022

Na dovolenou se dá jet v zimě nejenom k moři, nebo do horského hotelu. Spousta lidí preferuje i v chladných měsících kempování. Důkazem toho je například autokemp v Harrachově. Navštívila ho redaktorka Šárka Škapiková.

Čtěte také

V zimě do kempu? I když to zní netradičně, pro někoho je to ideální dovolená. A že takových lidí není zrovna málo, dokazuje třeba autokemp v krkonošském Harrachově. Ten se obytnými karavany naplnil hned na začátku sezony. Lidé si ho oblíbili hlavně během epidemie koronaviru, kdy byla zavřená ubytovací zařízení. A přesto, že už se do nich zase jezdit dá, mnoho lidí zůstalo i tak u pobytů v karavanu v zasněžené přírodě.

„Nemusím shánět ubytování, postavím to tady na podzim a na Velikonoce odjedu, jezdím si sem, kdy chci,“ říká Václav ze Středních Čech. „A nemusím sekat trávu,“ dodáva s úsměvem. Jezdí do harrachovského autokempu už léta, má rád ten klid, přírodu okolo, zasněžené lesy, výhled na skokanské můstky. A za poslední dobu zaznamenal enormní nárůst hostů, předtím byla situace úplně jiná.

Také paní Edita s manžele Jiřím už si neumějí zimu představit jinak než tady, v karavanu. Jezdí sem v průběhu sezony často. Někdo má raději soukromí, hodně hostů se tu ale prý ale druží, pořádají společné večeře a večírky. Právě rodinná a přátelská atmosféra je vedle nádherné přírody podle správce autokempu Stanislava Slavíka tím, co lidi do kempu láká i v zimě.

Jaká je v harrachovském autokempu poptávka po stáních pro obytná auta? A mají tam víc dlouhodobých hostů, nebo těch, kteří přijedou jen na pár dní? Poslechněte si reportáž Šárky Škapikové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.