V Pevnosti Boyard je tým tak silný jako jeho nejslabší článek, popisuje majitel zábavního parku na Slapech

15. únor 2023

Hravost a soutěživost máme v krvi, tvrdí majitel české Pevnosti Boyard na Slapech a stavitel zábavních parků Tomáš Chroust. „Hravost a soutěživost je určitě v nás, jdeme do toho naplno – proto si myslím, že český národ je hodně hravý,“ dodává v pořadu Hovory. 

Protože staví parky v Polsku, Česku ale i ve Spojených arabských emirátech, respektive v Dubaji, porovnává chování jednotlivých národů. „Podle toho, jak se chovají naši zákazníci, nemyslím turisty, ale ti, kteří tam žijí, tak z naší statistiky vyplývá, že Češi podávají největší výkony.“

Čtěte také

Cílová skupina v Česku, Polsku i v Dubaji je podle Chrousta velmi podobná – jsou to školní děti, veřejnost a firemní zákazníci.

„To, co pak měříme, je herní čas, který tým stráví ve hře, v Pevnosti Boyard,“ popisuje. „A to, co vidíme, je plnění 25 úkolů, na konci je čeká symbolická truhla s pokladem. Aby mohli truhlu otevřít, musejí zvládnout všechny úkoly. Jsme také schopni vidět, kdo se po cestě vzdá a kdo ne. Dlouhodobá statistika ukazuje, že na české pobočce zákazník, který je náš majoritní, tak se spíš hecne a chce to dotáhnout do konce.“

Čtěte také

Pevnost Boyard je na Slapech ale ve stylu pirátské jeskyně. „První nápad pochází samozřejmě z francouzské soutěže, ale osobně mě to táhlo k vodě, námořníkům, pirátům a navíc jeskyně stojí na Slapech,“ popisuje.

A dodává, že soutěžit může alespoň dvoučlenná skupina, maximálně pětičlenná. „Úkoly se nastavují individuálně právě podle počtu členů… A tým je tak silný, jako jeho nejslabší článek. Všichni musejí vzájemně pomáhat,“ uzavírá.

Celé Hovory Davida Šťáhlavského najdete v audiozáznamu.

autoři: David Šťáhlavský , lup
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.