V Liblíně na severním Plzeňsku nadělovala Ježíškova vnoučata

23. listopad 2018 10:46

Neuvěřitelný zájem zažívá i letos projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Jedno z nich včera nadělovalo v Liblíně v Domově sociálních služeb.

Klienti domova si přáli nový notebook, aby si mohli prohlížet fotografie a videa z různých akcí a výletů, a taky se učit pracovat s internetem. Navíc jim starý počítač už dosluhuje. Jejich přání jim splnila Petra Suchánková z Prahy. Podle ní Ježíškova vnoučata dávají Vánocům zase ten správný smysl.

„V podstatě jsem měla pocit z toho programu, že zase mají Vánoce smysl a člověk může obdarovat někoho, kdo to opravdu potřebuje, a není to takové komerční. Program mi přijde, že je od srdce, a to byl ten hlavní důvod, proč jsem do toho šla. Příští rok se do projektu rozhodně zapojím znovu,“ řekla Petra Suchánková.

Bližší informace k tomu, jak se do projektu zapojit, najdou zájemci na stránkách jeziskovavnoucata.cz

Mezi další přání klientů Domova sociálních služeb v Liblíně letos patří i projektor, paličkovací souprava nebo různé hračky.

Ježíškova vnoučata splnila seniorům po celé republice už 14 000 přání. To je stejné číslo, kterého projekt Českého rozhlasu loni dosáhl po šesti týdnech fungování, letos je tomu tak už po 11 dnech od startu. Ve spolupráci se Slevomatem se pak podařilo vybrat zatím 2,5 milionu korun. Částka, která ještě zdaleka není cílová, poputuje na nákup nákladnějších dárků.

autoři: Jana Kosová , jik
Spustit audio

Nejnovější zprávy