V Duchcově vyměnili informační tabule za radary na měření rychlosti. Začnou padat pokuty

20. leden 2019 07:20

Za rychlý vjezd do Duchcova nebo naopak příliš rychlé opuštění města hrozí od neděle řidičům postih. Město vyměnilo informační tabule za radary a začne vybírat pokuty.

Dlouhé a rovné silnice svádějí podle vedení města řidiče k jízdě rychlejší, než povolují pravidla.

Platí to i o třech hlavních vjezdech do Duchcova. V roce 2016 do města některá auta vjížděla i více než stokilometrovou rychlostí - radnice proto koupila tabule, které šoféry upozorňovaly, aby jeli pomaleji.

„Udělali jsme kontrolní měření a zjistili jsme, že to hodně pomohlo. Jenže řidiči pak zjistili, že pokutu tam nedostanou, že to je pouhý ukazatel rychlosti, a tak začali zase jezdit rychle,“ popsal starosta Zbyněk Šimbera z ČSSD zkušenost s ukazateli v Osecké, Teplické a Lípové ulici.

Vedení města proto přestalo čekat, až informační tabule získají certifikát k oficiálnímu měření.

„Firma bohužel certifikát nezískala, a tak jsme nakoupili radary klasické, a ty budou měřit v obou směrech – na výjezdu i na příjezdu,“ popsal starosta Šimbera a doufá, že riziko pokuty řidiče donutí jet podle předpisů a neohrožovat chodce ani ostatní auta.

Staré informační ukazatele město přesune na příjezdu do města směrem ke hřbitovu, další pak na ulici Družby a k restauraci Haaro tak, aby řidiči nebyli na pochybách, že jsou ve městě.

autoři: Gabriela Hauptvogelová , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související