Užívání Twitteru může zvýšit riziko infarktu

Máte slabé srdce? Potom byste raději měli zůstat co nejdál od Twitteru. Vědci totiž zjistili, že užívání této sociální sítě může v určitých případech mimo jiné zvýšit riziko onemocnění infarktem.

Na svých internetových stránkách o tom informuje německý veřejnoprávní rozhlas Deutschlandradio Wissen.

Členové uživatelských komunit na Twitteru, ve kterých jsou často používány nadávky a nenávistná sdělení, umírají dřív než ti, kteří se na této sociální síti spolčují s lidmi posílajícími přátelské a pozitivní tweety.

Zjistil to mezinárodní tým odborníků pod vedením psychologů z americké Pensylvánské univerzity. Z výsledků jeho bádání přitom vyplývá, že vyšší riziko infarktu nemají ti, kteří nenávistné vzkazy sami tweetují, ale ti, kteří je přijímají.

Čtěte také

Co proti tomu dělat? Jaký postoj zaujmout, chceme-li chránit své zdraví? Německý rozhlas uživatelům Twitteru radí sledovat na této síti jen milé a přátelské lidi. Anebo si zlé nenávistné tweety vůbec emocionálně nepřipouštět.

V opačném případě mohou totiž takové zprávy mít další negativní důsledky – a u příjemců vést k alkoholismu, špatnému stylu stravování a společenské izolaci.

Zpracováno ze zahraničního tisku.

autor: Šárka Daňková
Spustit audio