Už tuto sobotu (18. května) je Den otevřených dveří Českého rozhlasu. Přijďte za námi i vy

15. květen 2019

Chcete se tváří v tvář setkat s moderátory a komentátory Plusu? Tak přijďte na Den otevřených dveří na pražské Vinohrady.

Spouštíme rezervace časových vstupenek na Den otevřených dveří

Den otevřených dveří v Českém rozhlase.

Nahlédněte pod pokličku rozhlasové práce, zjistěte zajímavosti z technického zákulisí a projděte se po studiovém domě z dílny A.D.N.S. architekti. Český rozhlas v sobotu 18. května 2019 opět otevírá dveře vinohradských budov a zve na komentované prohlídky.

Už po 10. hodině na vás u našeho „stánku“ bude čekat některý z moderátorů Plusu. Vystřídají se tam Jan Bumba, Libor Dvořák, Lucie Vopálenská, Martina Mašková, šéf komentátorů Radko Kubičko a hlavně šéfredaktor stanice Petr Šabata.

Jako doprovodný program Plusu pro vás Klub mladých debrujárů ZŠ Zbiroh připravil zajímavé pokusy, nejrůznější hlavolamy a záhady. Klub letos vyhrál národní kolo soutěže Mladí reportéři pro životní prostředí a čeká je účast v soutěži mezinárodní. Setkat se s nimi můžete mezi 10. a 16. hodinou v mezaninu budovy Vinohradská 12.

Součástí Dne s Českým rozhlasem bude i kulturní program v nedalekých Riegrových sadech. Na dvou hudebních scénách vystoupí třeba Aneta Langerová, Tata Bojs se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Pokáč nebo Pískomil se vrací.

Zároveň se uskuteční i Den s digitálním rádiem, tedy s novinkami ze světa rozhlasové techniky a informacemi o možnostech digitálního příjmu rádia.

Časové vstupenky na Den otevřených dveří si rezervujete na telefonním čísle 221 551 313 každý všední den od 8:30 do 16:00.

autor: Jan Solnička
Spustit audio

Související