Už přes půl milionu korun vynesl online koncert Police Symphony Orchestra. Sbírka dál pokračuje

5. červen 2020

Nevšední online benefiční koncert P.S. ONLINE spojil nadšence s profesionály, 31. května společně rozezněli a roztančili prostory nádherného broumovského kláštera. Cílem dobročinného počinu mladých hudebníků z Police Symphony Orchestra (PSO) a jejich hostů bylo připomenout důležitost partnerství a vzájemné pomoci, podpořit kulturní dění na Policku a Broumovsku. 

Výtěžek online sbírky půjde na podporu činnosti Agentury pro rozvoj Broumovska a pomůže také lidem, kteří se podílí na fungování orchestru PSO a v souvislosti s pandemií Covid-19 se dostali do složité finanční situace.

Během večera se vybralo přes 500 000 Kč a sbírka pokračuje na www.darujme.cz/psonline až do 14. června 2020.

Čtěte také

„To, co se v neděli odehrálo, je asi jeden z nejsilnějších zážitků v mém životě. Nerozumím tomu, že se za tři týdny daly dohromady stovky lidí, kteří nám s tím pomohli. Pořád nevěřím tomu, že se ten náš ´bláznivý´ nápad opravdu povedl. Že technika fungovala, že nám bylo tak krásně a stále je. A to, že se vybralo již nyní přes půl milionu korun pro kulturu na Broumovsku, tak to je další ze zázraků, který se ten den stal. Nerozumím a upřímně z celého srdce všem děkuji,“ říká s dojetím zakladatelka PSO Petra Soukupová.

Klášter Broumov

Benefiční koncert P.S. ONLINE byl k vidění na FB profilu Police Symphony Orchestra a na webu internetové televize MALL.TV, kde ho sledovalo téměř 6500 diváků, k přenosu se připojilo průměrně 2 500 domácností a v těchto dnech má záznam přes 44 tisíc zhlédnutí.

Čtěte také

Nadšené ohlasy stále přicházejí ze všech koutů republiky i ze zahraničí.

Spolu s Police Symphony Orchestra, pod taktovkou Joela Hány a Věry Vlčkové, v broumovském klášteře vystoupili klavírní virtuos Ivo Kahánek, Jan Maxián, Vendula Příhodová, Jan Sklenář, Hana Hána, smíšený pěvecký sbor Kácov, Anita Príbojská a tanečnice ZUŠ Náchod, Krasobruslení Praha, JM DANCE a další hosté. Benefičním večerem provázela Lucie Výborná.

Čtěte také

P.S. ONLINE byl mimořádně intenzivním zážitkem nejen pro diváky, ale i pro účinkující, jak ostatně dokládá reakce Iva Kahánka, jednoho z nejlepších současných českých pianistů.

„Běžná definice profesionála je ta, že se jedná o člověka, který se své práci věnuje naplno a na takové úrovni, že za ni dostává zaplaceno. Nedávný jubilant, slavný americký herec Clint Eastwood, říká: “Berte vážně svou práci, ne sebe.“ Po čerstvé zkušenosti ze společného koncertu P. S. Online mohu říci, že minimálně z Eastwoodova pohledu jsou všichni, kdo tvoří amatérský symfonický orchestr Police Symphony Orchestra, výsostnými profesionály - a navíc s velkým srdcem!"

POLICE SYMPHONY ORCHESTRA založila v roce 2010 v Polici nad Metují tehdy čerstvě patnáctiletá Petra Soukupová se svým bratrem Jakubem. Dnes orchestr působí pod vedením Joela Hány, Věry Vlčkové a sdružuje mladé muzikanty a další dobrovolníky z celého Královéhradeckého kraje. Všichni se mu věnují ve svém volném čase bez nároku na jakýkoliv honorář. Dosud odehráli přes 120 koncertů v ČR i v zahraničí pro více než 100 000 diváků, a to včetně mnoha benefic, na nichž dokázali vybrat téměř 1,2 milionu Kč. Většina benefiční podpory směřuje na péči o seniory.

autoři: Jana Házová , baj | zdroj: Police symphony Orchestra (PSO)
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka