Týden vědy a techniky 2016: Ověřené trháky i novinky pro všechny vědychtivé

2. listopad 2016

Začíná Týden vědy a techniky 2016, největší vědecký festival v České republice. Už 16. ročník nabídne od 1. do 13. listopadu přednášky, workshopy, výstavy, dny otevřených dveří, projekci dokumentárních filmu a mnoho dalšího.

Festival probíhá po celé České republice. Nabídne více než 600 akcí a vstupné je zdarma,“ říká Markéta Josková z koordinačního týmu akce.

Novinkou letošního ročníku jsou netradiční workshopy. „Speciálních programů je letos skutečně mnoho. Jdou napříč všemi vědeckými obory. Jedná si nejen o workshopy, ale i křty knih, pozorování ptactva, projížďku elektromobilem a divadelní hry.“


„Do programu festivalu se zapojila veškerá vědecká pracoviště Akademie věd ČR a to různými formáty. Nejčastější jsou dny otevřených dveří, ale i přednášky, science show, interaktivní výstavy. Doporučuji navštívit stránky www.tydenvedy.cz, kde najdete seznam veškerých akci a kde funguje vyhledávač podle typu akce, místa, termínu a podobně.“

Součástí programu jsou i tzv. festivalové trasy. „Jde o 16 tras ve větších městech republiky. Ty si návštěvníci mohou projít. Každá trasa je unikátní a jejich návštěvníci mohou strávit půl dne až celý den různými formáty akcí,“ popisuje koordinátorka.

Organizátoři festivalu se snažili vyhovět všem skupinám návštěvníků tak, že pečlivě vybrali časy, ve kterých se jednotlivé akce festivalu konají.

„Program je koncipován pro středoškolské studenty, kteří se mohu přijít podívat na přednášky a exkurze v dopoledních hodinách. Zároveň máme připravený program o víkendech, který je vhodný pro rodiče s dětmi, zatímco dopolední a podvečerní programy jsou určené pro širokou veřejnost,“ zve všechny zájemce o vědu Markéta Josková.

Spustit audio