Triatlon na Sahaře je závod organizovaný bratry z Otrokovic, účastníci si mohou i zalyžovat na pouštních dunách

10. únor 2022 18:08

Závodit v srdci pouště, v oáze mezi palmami či velbloudy. Takové prostředí čeká na všechny účastníky triatlonu na Sahaře, který se koncem února koná pod taktovkou bratrů Atarsiových z Otrokovic. Zúčastnit se může každý.

Vytrvalostní závody nejen v tuzemsku pořádají již několik let bratři Atarsiovi z Otrokovic. Sourozenci s alžírskými kořeny po roční nedobrovolné covidové přestávce pozvou nejen českou špičku na triatlonové klání na Saharu.

Závod s názvem Triathlon North Africa startuje 22. února 2022 v Alžírsku a účastníkům nabízí tři různé délky tratí. Ta nejdelší má 226 km, z čehož je 3,8 km plavání, 180 km cyklistiky a 42,2 km dlouhý běh. Plavecká část závodu se odehraje v pouštní oázové vesnici Taghit, cyklotrasa vede místními tisíciletými vesnicemi a běhat se bude po písku, štěrku i po asfaltu. Účastníci si mimo triatlon mohou také zalyžovat na pouštních dunách.

Tradiční a poslední vítěz tohoto extrémního závodu je zlínský Petr Vabroušek. Bude letos obhajovat prvenství? Kolik účast na Sahara triatlonu stojí? A jak je letošní závod ovlivněn koronavirovou pandemií? Nejen to prozradil v rozhovoru ředitel závodu Jakub Atarsia.

Triathlon North Africa - triatlon na Sahaře v Alžířsku
Spustit audio

Související