Tři opavské mateřské školy se zapojily do nejnovější výzvy rozhlasového projektu Ježíškova vnoučata

6. prosinec 2018 08:10

Možná stovky vánočních přání dorazí z Opavy do pošty našim pražským kolegům. Tři opavské mateřské školy se totiž rozhodly, že se hromadně zapojí do nové výzvy Ježíškových vnoučat.  Pro projekt Českého rozhlasu bychom totiž chtěli od dětí získat tisíce vánočních přání seniorům.

„My to posíláme starým dědečkům a babičkám, protože jsou smutní a my jim musíme udělat radost,“ říká šestiletá Štěpánka. „Budou pak šťastní,“ dodává Fabiánek.

„Staří lidé mi připadali dlouhodobě na okraji zájmu společnosti, proto mě tato akce Českého rozhlasu potěšila. Napadlo mne, že tím, že pracuji s dětmi, můžeme kousek toho dětského štěstí předat starým lidem právě na Vánoce, kdy se každý z nich cítí nejvíc sám,“ říká učitelka Mateřské školy Havlíčkova v Opavě Pavlína Spívalová.

„Také chci v dětech vzbudit pocit, že by měly myslet i na tyto staré lidi, naučit se k úctě ke starým lidem a k ohleduplnosti. Myslím, že do budoucna to budou nejen děti, ale my všichni potřebovat,“ dodává Spívalová.

Stejně jako v Mateřské škole Havlíčkova kreslí v tu samou chvíli přáníčka i opavské školky Šrámkova a Jateční. Dohromady by chtěly školky poslat minimálně 150 přání.

Spustit audio

Související