Tomio Okamura: Plivali na mě, ale ukázalo se, že jsem měl pravdu

20. listopad 2015

Je samozvaným ochráncem Česka před islámem a obráncem západní kultury. Jak vnímá Tomio Okamura kritiku svátečního projevu Miloše Zemana? A přitvrdí ještě v boji proti imigrantům?

„Já bojuji proti zakořenění radikálního islámu v Evropě,“ upřesnil v pořadu Interview Plus Tomio Okamura z hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Svůj boj vede i proti nezákonný imigrantům. „Již mnoho let, a byl jsem osamocený v tomto boji a v ochraně českých národních zájmů, a byl jsem popliváván za své názory,“ popsal těžkosti svého zápasu politik.

„Teď se ukázalo že jsem měl pravdu,“ dodal Okamura.

Ten odmítá rozlišovat mírumilovné vyznavače islámů od teroristů.

„Turecký prezident Erdogan říká, že islám je jenom jeden, a hlavně: jakým způsobem je máme odlišit, aby nás tady někteří z nich nezavraždili?“ kladl si otázku politik.

Okamura se odvolal na zprávu evropského bezpečnostního úřadu Europol. „Varoval, že v rámci imigrační vlny k nám proniklo více než 5 tisíc bojovníků Islámského státu.“

V politikem citované zprávě Europolu šéf této organizace Rob Wainright varuje, že v Sýrii bojuje až 5 tisíc občanů Evropské unie, kteří by se mohli vrátit do Evropy s úmyslem provést útoky podobné těm pařížským.

Své názory Okamura opírá ale i o vlastní zkušenosti, například z návštěv zařízení pro migranty v České republice, kde mu údajně vedení cizinecké policie sdělilo, že více než 50 % nezákonných migrantů přicházejících do Evropy nemá doklady a není možné je identifikovat.

„Když Evropa není schopná identifikovat, kdo sem přichází, a zároveň jsou tu informace, že jsou mezi nimi bojovníci Islámského státu a páchají teroristické činy a vraždí Evropany, je čas opustit pravdoláskařskou a multikulturní rétoriku. Musíme bránit bezpečnost občanů ČR.“

Politik je pevně přesvědčen, že z řad uprchlíků se rekrutují teroristé. Jeho argument je prostý. „Vyplývá to z vražd a z teroristických útoků, které opakovaně probíhají v Evropě.“

„A je tragédie, že z této souvislosti nebylo dokázáno vůbec nic,“ konstatoval rozhořčeně Tomio Okamura.

autoři: oci , bid
Spustit audio