Tipy na víkend v Královéhradeckém kraji

5. březen 2020

Jak se ženy v pravěku staraly o svůj zevnějšek se dozvíte v Archeoparku Všestary. Prohlídka Muzea zimních sportů Emericha Ratha v Polici nad Metují. 

Přijďte tuto sobotu do Archeoparku Všestary oslavit Mezinárodní den žen a dozvědět se, jak se ženy v pravěku staraly o svůj zevnějšek. Pořadatelé mají připravený bohatý program. Připraveny budou pravěké oděvy, naučíte se vytvářet vybrané pravěké účesy, na vyzkoušení budou připraveny šperky z různých období a pro ty nejmenší bude nachystána dětská herna. 

Čtěte také

Nenechte si ujít sobotní prohlídku Muzea zimních sportů Emericha Ratha v Polici nad Metují. Jádro expozice muzea zimních sportů tvoří soukromá sbírka zesnulého pedagoga, řezbáře a sběratele Mgr. Jindřicha Vaňka z Hronova. Původní Vaňkova sbírka je nově doplněna o textové a obrazové panely, které přibližují historii lyžování a skoků na lyžích v Machově, Hronově a Polici nad Metují. Připomenuty jsou i významné osobnosti z tohoto regionu, například broumovský rodák Emerich Rath nebo Jiří Beran.

Nastupte do světoznámého Orient Expressu jedoucího napříč Evropou do tajuplné Konstantinopole. Ochutnáte jídla typická pro země, kterými vlak projíždí. V Divadelním klubu v Polici nad Metují tuto sobotu uslyšíte hudbu různých evropských národů a nasajete atmosféru posledních let rakousko-uherské monarchie.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu