Tipy na výlet na Vysočině

5. březen 2020

Filmový festival Expediční kamera v Humpolci. Zimní plavba lodi Horácko na Dalešické přehradě. Výstava Umění knihvazačů v Muzeu Pelhřimov.

Filmový festival Expediční kamera, který již od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce, tuto sobotu navštíví Humpolec. Od 18 hodin budou k vidění filmy Tieň Jaguara, Surf Cuba, Boy Nomad, Sary Jaz a další, během kterých se vypravíte do nitra džungle i pouště a uvidíte neuvěřitelné výkony na skalách, plavby přes oceány i po divokých řekách.

Čtěte také

Přijďte si užít zimní plavbu na lodi Horácko na Dalešické přehradě tentokrát s Ledními medvědy z Třebíče. Na již tradiční plavbu loď vyplouvá ve 13 hodin z přístaviště v Kramolíně.

Výstava Umění knihvazačů vám v Muzeu Pelhřimov představeny více než tři desítky knih, vzniklých v průběhu několika staletí. V první části expozice jsou vystaveny historické knižní vazby dokládající řemeslné dovednosti knihvazačů 16. až 18. století. Druhou část výstavy tvoří početnější soubor uměleckých knižních vazeb od našich současných předních knihařů a knihařek. Expozice je doplněna textovými a obrazovými materiály, obsahujícími základní informace o podobě gotických, renesančních a barokních knižních vazeb.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu