Tipy na víkend v Praze

27. únor 2020

Světový den divoké přírody v ZOO Praha. Festival otrlého diváka v kině Aero. Výstava Těšnov je náš v Muzeu hlavního města Prahy. Výstava Předjaří na Pražském hradě.

Pražské umělecké studio Bubec slaví 20. narozeniny a vy můžete být u toho. Pro děti je připravený workshop, čeká vás i slam poetry, Bubcování s Petrem Niklem a Martinem Janíčkem, muzika i DJ. Akce startuje v sobotu ve 14 hodin. 

V pražském kině Aero můžete ještě o víkendu navštívit Festival otrlého diváka, který je určený všem příznivcům pokleslé zábavy. Letošním tématem je vesmír. Festival zakončí v neděli tematickou projekcí k Mezinárodnímu dni žen, která nabídne režijní debut Zlatíčko herečky Pollyany McIntoshové.

Čtěte také

Praha se nemá pouze krásnou architekturou, ale i širokou škálu podzemních objektů, jako jsou atomové kryty, katakomby, tunely a historická sklepení. Tato místa jsou veřejnosti mnohdy těžko přístupná a některá jsou zcela neznámá. A vy je teď můžete objevit při akci nazvané Na den pod zem. Od soboty po celý následující týden můžete navštívit třeba stoku ve Stromovce, historické podzemí Divadla Ungelt, katakomby kostela Panny Marie vítězné, nebo pokud se nebojíte a netrpíte klaustrofobií, tak i záhadné útroby branické skály. 

O víkendu se můžete v Praze poprvé svézt dvojicí zrekonstruovaných historických tramvají typu T2. Do pravidelného provozu v pražské MHD se vrací po téměř 56 letech. Jezdit budou o tomto víkendu jezdit na lince číslo 2, později budou jezdit hlavně na nostalgické lince 23. 

Těšnov je náš - takový slogan má nová výstava Muzea hlavního města Prahy. Tam si můžete prohlédnout historii někdejšího rušného vstupu do metropole nebo se podívat, jak by v budoucnu park pod magistrálou mohl vypadat. 

Čtěte také

V sobotu si v Zoo Praha můžete připomenout Světový den divoké přírody. Od 11 do 15 hodin můžete navštívit Vzdělávací centrum a zúčastnit se workshopu na výrobu enrichmentu z recyklovatelných materiálů, zahrát si hry s ekologickou tematikou a přispět svými nápady k ochraně přírody.

V lesku zlata, v záři barev. Umění podmalby na skle  - je název výstavy, kterou otevřelo Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze ke 135. výročí svého založení. Výstava, sestavená výhradně ze sbírek muzea, je výsledkem mnohaletého odborného výzkumu úzce spojeného i s restaurováním některých poškozených artefaktů. Expozici, zahrnující na 135 nejcharakterističtějších obrazů, často jen nevelkých, ale velmi vzácných podmaleb od pozdní antiky až po 19.století, připravila kurátorka výstavy Helena Brožková.

Ještě tento víkend můžete vidět na Pražském hradě rozkvetlé rychlené květiny na výstavě Předjaří. Květiny tradičně doprovází téma spojené s dějinami umění na Pražském hradě. Tím je v tomto roce dílo Petra Pavla Rubense s názvem Shromáždění olympských bohů. Květinová expozice nabízí rozkvetlé tulipány, narcisy, modřence či řebčíky přirychlené zahradníky Správy Pražského hradu.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu