Tipy na víkend v Libereckém kraji

5. březen 2020

Prohlídka největšího protileteckého krytu v Liberci. Sbírka orchidejí a zimních květů v Botanické zahradě Liberec. Filmový festival Expediční kamera v Desné.

Nenechte si v sobotu ujít komentovanou prohlídku největšího protileteckého krytu v Liberci, který vznikl pod Sokolovským náměstím za druhé světové války. Má přes kilometr chodeb a byl určený pro 1000 lidí, ale vejít se jich tam mohl v extrémním případě až dvojnásobek.

Čtěte také

Nejrozsáhlejší sbírku orchidejí a zimních květů uvidíte o víkendu v Botanické zahradě Liberec. Botanická zahrada si je vědoma vzácností zeleně a květů v zimním období a proto pro vás otevírá své skleníky. K vidění jsou krásné orchideje, vysokohorské láčkovky z asijských tropů nebo krásné kamélie. Otevřeno je od 8 do 16 hodin.

Filmový festival Expediční kamera, který již od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce, tuto sobotu navštíví Desnou. Od 16 hodin budou k vidění filmy Tieň Jaguara, Surf Cuba, Boy Nomad, Sary Jaz a další, během kterých se vypravíte do nitra džungle i pouště a uvidíte neuvěřitelné výkony na skalách, plavby přes oceány i po divokých řekách.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu