Tip Terezie Kovalové: S úzkostí nebo depresí pomůže mobilní aplikace Nepanikař

17. listopad 2020
Tip

Violoncellistka Terezie Kovalová pokračuje v doporučeních do domácí izolace. Vybrala pro vás zajímavé mobilní aplikace a knižní tituly. Pokud teď zápasíte se začínající úzkostí nebo depresivními stavy, jako první pomoc vám může posloužit aplikace Nepanikař. První česká aplikace tohoto druhu velmi rychle a zdarma pomůže s celou řadou psychických obtíží, a to i bez připojení k internetu.

K vyplnění volného času pomohou i originální knižní tituly. Cestovatel Michael Palin, někdejší člen slavných Monty Python, vyrazil v roce 2018 na pouť po Korejské lidově demokratické republice. Vzpomínky na jeho cestu doplněné o rozhovory s místními obyvateli vydalo letos v českém překladu nakladatelství Pangea.

Jestli vás více než putování po cizích zemích zajímá zkoumání lidského těla, Terezie Kovalová doporučuje knihu Medicínské záhady od Richarda Gordona. Dozvíte se o zdravotních obtížích velikánů světové historie nebo zvyklostech samotných lékařů.

Která mobilní aplikace pomůže vaší ratolesti s tréninkem na hudební nástroj? Poslechněte si celý Tip Terezie Kovalové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.