Teplá voda není všude na světě samozřejmostí, ví cestovatel z Olomouce Mojmír Tichý

Mojmír Tichý z Olomouce třikrát cestoval s pomocí křesťanským studentům do Nepálu, kde mimo jiné pomáhali zafinancovat a postavit solární kolektory na ohřev vody. A následně jej misijní pomoc zavedla i do Indie.

Každá z cest je nezapomenutelná. Každá země jiná a odevšad bychom si něco mohli přivézt k nám domů a pokusit se to implementovat do našich životů. Třeba z Indie jejich pestrost, barevnost, vůně, radostnost. A lidé z chudého Nepálu by, podle Mojmíra Tichého, měli jezdit k nám do Česka, aby nás naočkovali svým lidstvím, vzájemností, pokorou a radostí ze života.

O významu misijních cest v dnešní době, o tom, jak covid a následně válka na Ukrajině a krize s tím spojená odsunuly mnohé lidi do strachu a samoty, o tom, že východiskem pro jednotlivce může být mimo jiné zapojení se do takových společenství, která tvoří rodiny v širším smyslu, mluvil Mojmír Tichý za mikrofonem Českého rozhlasu Olomouc.

Poslechněte si celý rozhovor s Mojmírem Tichým, který byl hostem Zory Ježkové v pořadu Větrník. 

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio