Tatiana Dyková před premiérou Medy. „Připadám si taková zdrclá“

24. červen 2019

Meda. To je název hry o Medě Mládkové, která slaví 100. narozeniny a hlavní roli má Tatiana Dyková. V Blízkých setkáních se svěřila, že si před premiérou připadá divně.    

„Včera jsme měli volno a mně se podařilo vypnout. Ale ráno už to tam jelo a já si připadala taková malá, zdrclá, jako kdyby mě dali do pračky,“ popsala Tereze Kostkové svoje pocity.

Generálka prý proběhla, jak měla. S chybami. „Neměla by se povést. Jakákoli chyba, která se při ní stane, se potom už nestane.“

Tatiana Dyková

Když studovala roli, překvapilo jí toho hodně. „Nevěděla jsem, co si o Medě Mládkové mám myslet. Jestli je to umělkyně, byznysmenka, vizionářka nebo se jen uměla pohybovat ve vyšších kruzích. Zvláštní, strašně dlouho jsem si o ní myslela, že je umělkyně, ale ona je vším,“ soudí filmová a divadelní herečka Tatiana Dyková.

Dorazí na premiéru i Meda Mládková? Je velká zodpovědnost hrát živé osobnosti? Má vášeň jen pro divadlo nebo má i jiné touhy? Jak důležité je pro ni téma hry či filmu? Co už natočila a co chystá? Proč prošla terapií tmou?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související