Stolní fotbal je především radost, zároveň učí fair play, říká propagátor malého sportu Souček

1. březen 2023

Je to malý sport se stoletou historií. Stolní fotbal nebo také fotbálek vídáme v barech, klubech, ale i ve firmách nebo nízkoprahových klubech. Hráči a hráčky se díky hře zdokonalují v dovednostech koncentrace, děti a mládež si osvojují principy fair play a někteří pacienti po operacích hrou dokonce rehabilitují.

„Hra je především obrovská zábava. Lidé řádí, křičí, baví se a mají radost z každého gólu,“ přibližuje Josef Souček, hráč a propagátor stolního fotbalu z organizace Roots. Dodává, že hra učí duchu fair play a vhodný je pro všechny generace.

Josef Souček, propagátor stolního fotbalu z organizace Roots

Stolní fotbal je pro jedny uvolněná hospodská zábava, pro druhé vášnivý koníček, nebo dokonce způsob, jak si přivydělat. Malý sport, který dokáže hráče a hráčky posouvat v dovednostech koncentrace, sebeovládání i zvládání stresu. Už víc než 100 let se hraje ve Spojeném království, Belgii, Německu a Rakousku. Po druhé světové válce se rozšířil do dalších zemí Evropy a později i do ostatních částí světa.

Jak si vedou čeští hráči a hráčky v mezinárodní konkurenci? Kde se můžete naučit triky, poradíme v pořadu Hovory Markéty Vozkové.

Spustit audio