Stanice Český rozhlas Plus se představila veřejnosti

19. březen 2013

V pátek 1. března odstartovala na vlnách Českého rozhlasu nová stanice mluveného slova - Český rozhlas Plus, nově potom se také jako digitální stanice uvedly Český rozhlas Jazz a Rádio Junior. Ve stejný den, kdy začaly své vysílání, se ČRo Plus a ČRo Jazz představily novinářské veřejnosti.

Zájem byl obrovský. Stanici ČR Plus detailně přiblížil Jan Menger, Ondřej Nováček a šéfredaktor stanice Daniel Raus. Prezentace byla doplněna jingly, anoncemi na nové pořady.

Tisková konference Český rozhlas Plus a Český rozhlas Jazz

Nová celoplošná stanice vysílá denně od 16.00 do 24.00 a posluchačům nabídne analytickou publicistiku, komentáře, diskuse i oblíbený formát - interaktivní pořady. Český rozhlas Plus přinese také témata z oblasti vědy, techniky nebo historie. Sloganem je „Český rozhlas Plus – Víc než informace“. Průvodci na vlnách Českého rozhlasu Plus budou známé novinářské osobnosti. Posluchač tak bude pravidelně „potkávat“ Lídu Rakušanovou, Libora Dvořáka, Radka Kubička,Jana Bednáře, Petra Šimůnka, Ondřeje Konráda a řadu dalších. Moderátory jednoho z nových pořadů, konfrontační diskuse Pro a proti, budou novináři Renata Kalenská a Tomáš Pavlíček.
Odpoledním magazínem Leonardo, který bude informovat o aktuálním dění v různých oblastech světa vědy, budou střídavě provázet Jan Burda, Robert Tamchyna a Martina Mašková. Český rozhlas Plus vysílá denně od 16.00 do 24.00 na středních vlnách na frekvencích 639, 954 a 1332 kHz, na internetu a v digitálních multiplexech DVB-T, DVB-S a DAB+. Sledujte nás na plus.rozhlas.cz.

Tisková konference Český rozhlas Plus a Český rozhlas Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.