Soutěž: Za 3 správné odpovědi ceny k rozhlasovému výročí

18. květen 2023

Pokud dnes 18. 5. odpovíte při soutěži správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás sadu cen, které se vztahují k našemu rozhlasovému výročí.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte pamětní stříbrnou minci, která připomíná výročí 100 let od zahájení pravidelného vysílání Československého (a Českého) rozhlasu, kterou právě vydává Česká národní banka a které pro ni vyrobila Česká mincovna.

Stříbrná pamětní mince ke 100. výročí rozhlasového vysílání

Pamětní mince ČNB má na lícní straně vyobrazený rozhlasový mikrofon, vysílací stožáry a v pozadí je historická budova vysílací stanice Kbely. Jako ústřední motiv rubové strany zvolila autorka, akademická sochařka Marie Šeborová, vyobrazení vysílacího stanu a loga Československého rozhlasu.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Kromě uvedené stříbrné mince Vám ještě zašleme unikátní knihu s názvem Rozhlasto, která představuje 100 rozhlasových let v jedinečných fotografiích, plakátech a dokumentech z bohatých fondů Archivu ČRo. Opravdu krásná a výpravná publikace zachycuje spartánské počátky vysílání ve dvacátých letech, zlatou éru rozhlasu ve 30. a 60. letech i krvavé boje o rozhlas v letech 1945 a 1968. Zobrazuje i specifickou práci rozhlasových pracovníků za mikrofonem i u nahrávacích zařízení a představuje osudy známých rozhlasových osobností, slavných herců a režisérů.

Publikace čtenáře zavede na pozoruhodnou cestu dějinami rozhlasu, přičemž fotografie v knize jsou doplněny QR kódy, které po načtení mobilním telefonem umožňují okamžité přehrání dobových zvuků spojených s danou fotografií.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte jen na 2 otázky správně, dostanete sadu dárků od značky ISOSTAR. Díky kvalitě surovin a antidopingové garanci je Isostar evropským leaderem v oblasti sportovní výživy a už mnoho let oficiální sportovní výživou české hokejové reprezentace.

Sada obsahuje např. nový rozpustný energetický (isotonický) nápoj Isostar BIO Energy drink, proteinové tyčinky s kousky ovoce a mandlí, novou proteinovou kaši či kvalitní bidon neboli univerzální ekologickou sportovní láhev.

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio