Soutěž o vstupenky na Zamilovaný Shakespeare do Divadla pod Palmovkou

18. červen 2018

Soutěž skončila. Váherci jsouDaniel Kopytov a Ivana Havlíčková.

Romantická komedie o lásce a divadle!

Divadelní verze stejnojmenného slavného filmu, která se v roce 2014 stala jednou z největších londýnských událostí posledních let, bude nyní poprvé uvedena v Praze. Filmové zpracování Zamilovaného Shakespeara, na kterém se významnou měrou podílel jeden z největších světových dramatiků Tom Stoppard (autor česko-židovského původu), bylo oceněno sedmi Oscary a řadou dalších významných filmařských cen. Mladý básník a dramatik Will Shakespeare musí co možná nejdříve dokončit svou novou hru, nedostává se mu ale sil ani inspirace. Múzou se mu po náhodném setkání, které jako by vypadlo ze Shakespearových slavných her, stane mladá a krásná Viola. Tase ovšem zároveň sama touží dostat k divadlu jako herečka, ale protože v Shakespearově době bylo herectví ženám zapovězeno, uchýlí se ke lsti a pronikne do Shakespearova souboru převlečena za chlapce. Na pozadí záměny postav, velké lásky, omylů a nedorozumění, intrik, obchodních machinací i neobyčejně zábavně a trefně zachyceného divadelního zákulisí, se tak odehrává okouzlující fiktivní příběh o tom, jak vznikla nejslavnější hra všech dob Romeo a Julie.

Více informací na www.divadlopodpalmovkou.cz.

Soutěžíme o 2 x 2 vstupenky na divadelní hru Zamilovaný Shakespeare v Divadle pod Palmovkou (středa 20. června od 19 hodin).

Soutěžní otázka:
Kdo ztvárňuje hlavní roli, tedy Wiliama Shakespeara v divadelní hře Zamilovaný Shakespeare v Divadle pod Palmovkou?
a) Martin Hruška
b) Jan Teplý
c) Tomáš Dianiška

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail: marketing.regina@rozhlas.cz

První dva soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 vstupenky na divadelní hru Zamilovaný Shakespeare v Divadle pod Palmovkou (středa 20. června od 19 hodin).

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.