Soutěž o vstupenky na novelu Pan Theodor Mundstock - UKONČENO

29. leden 2019

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyni Monice Müllerové.

Divadlo Studio Hrdinů zve na variaci na novelu Pan Theodor Mundstock. Zahrajte si o volné vstupenky!

Pražská divadelní scéna s názvem Studio Hrdinů sídlí od roku 2012 v podzemním sále Veletržního paláce v Praze. Blízkost Národní galerie není náhodou, divadlo se zaměřuje na převážně autorské, režisérské projekty s důrazem na spolupráci zahraničních a domácích divadelních tvůrců a na žánrové a oborové přesahy. Inscenace Studia Hrdinů jsou činohrou s akcentem na experiment, výtvarnou stránku a silné herecké výkony.

Polemické uchopení slavného románu Ladislava Fukse v autorské variaci a režii Miloše Horanského. Ten svou inscenaci charakterizuje jako „hru o hovorech i zápasech s Bohem a s láskou. Též o ,tréninku‘, jak vést dialog se smrtí a měnit svou identitu“. Jeho Theo Mundstock v podání Vojtěcha Dyka není zlomený člověk, je vřelý, pevný a citlivý – všechno ovšem lomeno dobou holocaustu. Gabriela Míčová a Dana Poláková ztvárňují hned několik postav Fuksova románu. Mezi role Gabriely Míčové patří bájná a provokativní, moudrá Theova láska, původně slípka, Žesli, která se reinkarnuje do krutého drezéra. Dana Poláková  se představí jako rodina Sternových, ale i jako vidoucí a laskavý rabín. Horanského variace na Mundstocka je jednou z možností jevištní podoby poezie.

Soutěž

První soutěžící, který zašle správnou odpověď, dostane 2 volné vstupenky do Studia Hrdinů na novelu Pan Theodor Mundstock (na výběr buď termín 2. února nebo 3. února vždy od 20 hodin).

V jakém roce vyšla novela Ladislava Fukse Pan Theodor Mundstock

a. 1955

b. 1960

c. 1963

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio