Soutěž o vstupenky do trojské botanické zahrady zná vítěze

4. září 2019

Trojská botanická zahrada si připravila výstavu masožravek. A vy jste měli možnost se na ni jít podívat zadarmo! Stačilo se zapojit do naší soutěže a vyhrát.

Výherci se stali Denisa Drahošová, Jana Zemanová a Lucie Hrdinová. Gratulujeme!

Otázka zněla „Kolikáté narozeniny letos slaví botanická zahrada v Tróji?“. Správně bylo za b. 50.

O výstavě

Fascinuje vás rafinovanost masožravých rostlin? Přijměte pozvání do trojské botanické zahrady a poznejte je blíž. Mimo jiné zjistíte, čím se živí láčkovky, seznámíte se s bublinatkami a odhalíte tajemství jejich smrtonosných pastí. Výstava se koná do 22. září ve skleníku Fata Morgana.

Od 4. září bude skleník Fata Morgana patřit smrtonosným pastím masožravých rostlin. Výstava seznámí malé i velké návštěvníky s jejich různými typy a vysvětlí i nejčastější omyly spojené s těmito rostlinami. Exponáty vhodně doplní aranžmá přední floristky Kláry Franc Vavříkové. „Naše sbírka masožravých rostlin je rozsáhlá, zahrnuje mimo jiné přední evropskou sbírku špirlic, významnou sbírku tučnic i láčkovek a také všech 23 vědě známých druhů heliamfor ze stolových hor Jižní Ameriky. Obecně kolekce pokrývá takřka všechny rody masožravých rostlin, což představuje zástupce 13 rodů a zhruba 300 druhů,“ uvedl Vlastik Rybka, kurátor sbírky masožravých rostlin Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Návštěvníci botanické zahrady se v severní části areálu v blízkosti expozice Mokřad seznámí se sbírkou špirlic a také s mucholapkami, rosnatkami a dalšími druhy, které tam úspěšně přežívají i pražské zimy.

Více informací na www.botanicka.cz.  

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio