Souhvězdí a pivo pro Davida Bowieho. Takhle fanoušci uctili geniálního zpěváka

Týden po smrti geniálního Davida Bowieho se podle očekávání zvýšily prodeje jeho desek. Nejlépe si přitom vede poslední album Blackstar vydané jen dva dny před Bowieho odchodem. Zpěváka si připomínají snad všude – v belgické observatoři i v pivovaru.

Ve Velké Británii je deska jasnou jedničkou, jak se očekávalo. Překvapivější je úspěch alba Blackstar ve Spojených státech. Bowie se dostal v amerických hitparádách vysoko už dřív, nikdy ale nedosáhl na první místo v prodeji alb. Podle magazínu Billboard, který žebříčky sestavuje, to ale už neplatí. Aktuálně nejprodávanější deskou na americkém trhu se totiž stala právě Blackstar.

David Bowie kraluje nebi i pivu

Byl to nápad zaměstnanců rozhlasové stanice Studio Brussel, kteří přizvali na pomoc odborníky z belgické observatoře. Ti hledali hvězdy, které dohromady dávají tvar blesku – takového, jaký má Bowie namalovaný přes obličej na přebalu desky Aladdin Sane.

Čtěte také


Vytvoření souhvězdí je součástí projektu Stardust For Bowie, na jehož webových stránkách najdete mapu, kde je Bowieho konstalace zakreslená. Na zmíněných stránkách můžete přidávat vzkazy nebo označit oblíbenou píseň od Davida Bowieho.

Na Bowieho vzpomíná celá řada kreativních lidí. Na internetu se tak například objevila fotka lahví piva s designem navrženým na počest právě Davida Bowieho. Nápoj nese název King Goblin a je na něm vyobrazen David Bowie v roli krále skřítků, kterého si zahrál v dobrodružném filmu Labyrint z roku 1986.

autor: tpa
Spustit audio