Sledujte speciál Českého rozhlasu po volbách do Evropského parlamentu

21. květen 2015
Eurovolby 2014

V neděli 25. května sledujte od 22:00 hodin tříhodinový volební speciál Českého rozhlasu. Ten začne ihned po sečtení volebních výsledků ve všech 28 členských zemích Evropské unie. Na vlnách Plusu a Radiožurnálu jím budou provázet moderátoři Jan Bumba a Jan Pokorný.

Zahraniční zpravodajové Českého rozhlasu, komentátoři, politologové, kandidující politici. Ti všichni se ve vysílání vyjádří k výsledkům voleb do Evropského parlamentu, které proběhly v celé Unii od 22. do 25. května 2014.

V první hodině speciálu, od 22:00 do 23:00, si moderátoři do studia pozvou komentátora Českého rozhlasu Petra Nováčka a Kateřinu Šafaříkovou z Lidových novin. Zároveň se spojí se zahraničními zpravodaji Českého rozhlasu, aby okomentovali dění v jednotlivých státech Unie. Z Bruselu se přihlásí Ondřej Houska, z Vídně Vojtěch Berger, Petr Vavrouška z Varšavy, Klára Stejskalová z Berlína, Jan Šmíd z Paříže a Jiří Hošek z Londýna.

Ve druhé hodině speciálu, od 23:00 do 24:00, bude volební výsledky komentovat Kateřina Šafaříková a Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Nejprve se přihlásí reportéři Českého rozhlasu přímo z volebních štábů českých politických stran. Následovat bude debata politologů Jacquese Rupnika a Petra Robejška.

Ve třetí hodině speciálu, od 24:00 do 00:01, budou s Janem Bumbou a Janem Pokorným ve studiu Petr Nováček s Jakubem Jandou. Na povolební dění v Evropě se podívají opět se zahraničními zpravodaji Českého rozhlasu. Vypraví se navíc i do dalších tuzemských volebních štábů.

Výsledky voleb můžete sledovat na webu zpravy.rozhlas.cz.

Čtěte také

autor: Noemi Fingerlandová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.