Senzační německé vítězství

9. červenec 2014

Co píší německá média o úterním senzačním vítězství Němců nad Brazilci v semifinále mistrovství světa v kopané? Připomeňme, že tým trenéra Joachima Löwa porazil družstvo pořadatelské země šampionátu poměrem 7:1.

Deník Berliner Morgenpost k tomu podotýká: „Jen málokdy hrálo německé mužstvo tak rychle a tak elegantně jako mužstvo kolem Lahma, Schweinsteigera, Müllera nebo Neuera (…). Tato sestava je nejvíce suverénní německou reprezentací za posledních dvacet let.“

„Dlouhá historie úspěchů německého národního fotbalového mužstva je zase bohatší o jednu pamětihodnou kapitolu,“ poznamenávají Neue Osnabrücker Zeitung. „Vždyť jen vyhrát v Brazílii v semifinále proti Brazílii – už to by byl velký výkon. Ale poměr 7:1 – ano 7:1! – to překonává veškerá očekávání a představuje největší senzaci v dějinách mistrovství světa v kopané,“ soudí list.

Čtěte také

A připomíná, že zápas sledovala půlka německého národa – od dětí školou povinných po seniory. Takto mocný společný prožitek je v jinak parcelované, věcné německé společnosti ojedinělý. „Tím spíš si to užívejme,“ doporučuje deník Neue Osnabrücker Zeitung.

Zpracováno ze zahraničního tisku.

autor: Šárka Daňková
Spustit audio