Senát bych zrušil, jenom zdržuje, říká Václav Klaus ml.

6. prosinec 2017

Dvanáctým českým premiérem je od středy Andrej Babiš (ANO). Za týden jmenuje prezident Miloš Zeman i jeho menšinový kabinet. Pro ten nemá designovaný premiér stále vyjednanou podporu a není jasné, zda vláda získá důvěru poslanecké sněmovny. „V posledních dnech se intenzivně spekuluje o vzkříšení koalice Sobotka-Babiš-Bělobrádek,” říká v Interview Plus poslanec za ODS, předseda sněmovního výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Václav Klaus mladší.

Zda podpoří menšinovou vládu Andreje Babiše, která bude jmenována příští týden, se rozhodne podle programového prohlášení. „Vzhledem k tomu, že hnutí ANO nejedná s ODS o vládě, nedovedu si představit, že bych takovou vládu mohl podpořit, že by se v něm nějaké naše programové priority objevily,” říká.

Václav Klaus mladší podle svých slov hlasoval pro zvolení Radka Kotena (SPD) do čela bezpečnostního výboru z několika důvodů: „Obsazení výborů byla dohoda všech devíti stran. Čili třeba já nebo poslankyně Černochová jsme byli zvoleni hlasy SPD. Kdyby hlasovali proti nám, nejsme tam,” říká. Jaký byl další důvod? Podívejte se na video:

autor: jpr
Spustit audio