Šanson a hovory o improvizaci. Druhý Koncert pro jiné myšlenky přivítal i Michala Horáčka

Jaro za okny a konec karantény zatím není na obzoru. S Radiožurnálem si ale stýskat nemusíte, už podruhé přinášíme hudební zážitek a rozptýlení přímo k vám domů. Hudební hosté Lenka Nová a Petr Malásek představují šansonovou klasiku, tedy klavír a zpěv. Jak s tím jde dohromady looper neboli smyčkovač zpěváka Ondřeje Rumla?

Další sobotní Koncert pro jiné myšlenky představil nové album Lenky Nové a propojenost scény šansonu. Ondřej Ruml s Petrem Maláskem vzpomínali na úspěšný lyrikál Kudykam, na němž spolupracovali s Michalem Horáčkem. Posléze si hosté Lucie Výborné představovali, jaké by to bylo, kdyby se známý textař stal prezidentem.

„Já jsem si představovala, že bych měla na starost hradní stráž. Měla bych to z Dejvic blízko,“ říká zpěvačka Nová.

Přímo ze studia se Lucii Výborné podařilo Michalu Horáčkovi dovolat, na improvizaci při divadle vzpomíná s láskou. Improvizovat museli i hosté při zpěvu v rouškách, jak se obehrávají nefunkční klávesy klavíru předvedl hudební skladatel Malásek.

Jak vznikalo Kudykam? Kdo z hostů přitahuje historky a co se vypráví o zvukařích a violistech? Po jakých rolích touží? Pusťte si záznam celého večera. 

autoři: Lucie Výborná , jkh

Související