Rozhovory, analýzy, volební studio. Připravujeme speciální vysílání k volbě prezidenta

25. leden 2018

V pátek a sobotu 26. a 27. ledna budou Češi volit prezidenta. Vybírají ze dvou kandidátů – stávajícího prezidenta Miloše Zemana a bývalého šéfa Akademie věd Jiřího Drahoše. Český rozhlas bude u toho.

Pátek 26. ledna

V pátek ve 13 hodin začne společný speciál Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus. Kromě rozhovoru s Jiřím Drahošem uslyšíte i Petra Holuba a Jaroslava Plesla. Zvali jsme i stávajícího prezidenta Miloše Zemana, který ale pozvání nepřijal. Speciál můžete sledovat živě i na Facebooku Radiožurnálu, moderuje Jan Pokorný. Skončí ve 13:59, tedy minutu před otevřením volebních místností.

Sobota 27. ledna

Ve 14 hodin, po uzavření volebních místností, začne na vlnách Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus volební studio, které moderují Jan Pokorný a Jan Bumba. Aktuální vývoj kolem sčítání hlasů budou komentovat Jana Hamanová, Patrik Eichler, Petr Hartman a Petr Nováček. Volební studio můžete sledovat živě i na Facebooku Radiožurnálu. Skončí v 17 hodin.

Český rozhlas Plus v sobotu odvysílá také speciální vydání Názorů a argumentů. Od 18:10 do 19 se bude Radko Kubičko ptát renomovaných komentátorů na jejich hodnocení proběhlého druhého kola prezidentských voleb.

Neděle 28. ledna

Od 10 do 11 hodin uslyšíte na Plusu analytický speciál Názorů a argumentů s Michaelem Rozsypalem. Jeho hosty budou ústávní právník Jan Kysela, politoložka Anna Shavit, lékař a kandidát na prezidenta Marek Hilšer, analytik TNS Kantar Pavel Ranocha a politolog Pavel Šaradín. Videopřenos speciálu najdete i na Facebooku Českého rozhlasu Plus.

Nedělní dopoledne bude na vlnách Českého rozhlasu Plus a Radiožurnálu patřit i rozhovoru s neúspěšným kandidátem na prezidenta Jiřím Drahošem. Poslouchat ho můžete od 11:05 do 11:30 a opět ho budete moci sledovat i na Facebooku Radiožurnálu.

autor: jpr
Spustit audio