Řecký sýr feta: Z čeho se vyrábí a jak chutná?

Feta patří k nejznámějším řeckým sýrům. Vyráběli si ho pastýři, a protože ještě neexistovaly lednice, museli ho nakládat do soli, aby vydržel delší dobu. Je vyráběn v různých tvarech, nejčastěji se zpracovává do tvaru šišky.

Tradičně se feta sýr ukládá do dřevěných nebo cínových sudů, které zhotovili speciální řemeslníci. Feta se vyrábí z čerstvého ovčího a kozího mléka v poměru minimálně 30% ovčího a 70% kozího. Zraje ve slaném roztoku více než dva měsíce. Má vyšší obsah tuku.

Věděli byste, jakou chuť má sýr feta?

a) Slanou – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) Hořkou – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá topinkovač, tyčový mixér a kuchyňskou váhu od Sencoru a navrch ještě velký balík koření na maso od společnosti Kotanyi v hodnotě 500 Kč.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 18. srpna 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.