Projekt Hledá se prezident pokračuje s Vratislavem Kulhánkem

V projektu Radiožurnálu Hledá se prezident celý pátek sledujeme Vratislava Kulhánka. Bývalý šéf společnosti Škoda Auto dnes bude, jak jinak, u aut. Zúčastní se mimo jiné vyhlášení Auta roku 2018.

Vratislav Kulhánek dopoledne zavítá do pražského hotelu Hilton, kde Svaz dovozců automobilů bude vyhlašovat Auto roku 2018. To je anketa, v níž hlasuje na jedné straně přes tři desítky odborných novinářů a na druhé straně veřejnost.

„Vratislav Kulhánek je mezi auty jako doma, ostatně při vyhlašování své kandidatury za politickou stranu ODA, oznámil, že jakmile získá šedesát tisíc podpisů, budou občané, kteří ho podpořili, zařazeni do slosování právě o auto,“ přibližuje Jan Pokorný, který vede štáb Českého rozhlasu ve stopách prezidentského kandidáta.

Vyhlášení Auta roku 2018 je zřejmě jedinou veřejnou akcí, které se dnes Kulhánek zúčastní. Žádná společná beseda kandidátů se nechystá, a tak Kulhánek, podobně jako každý z kandidátů, zasedne do studia ČRo k rozhovoru s Janem Pokorným ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Hledá se prezident


V dalších dnech budeme postupně sledovat:
8. ledna Marka Hilšera
9. ledna Jiřího Hynka
10. ledna Pavla Fischera
11. ledna Petra Hanniga

„Strávíme den s prezidentským kandidátem. Jejich pořadí jsme před časem vylosovali. Chceme pozorovat, jak jedná, jak reaguje, o čem přemýšlí, jak si počíná ve finále předvolební kampaně. Budeme poslouchat, pozorovat a se získanými poznatky vstupovat do vysílání Radiožurnálu. A každý den s kandidátem na prezidenta uzavřeme rozhovorem ve 20 minutách Radiožurnálu po 17. hodině, který převezme v tomtéž čase i ČRo Plus,“ přibližuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

autoři: jap , jch
Spustit audio