Prezidentské volby 2023 na Radiožurnálu a Plusu. Vyberte si svého kandidáta s Českým rozhlasem

Už 13. a 14. ledna se otevřou volební místnosti, aby si mohli Češi potřetí v historii zvolit prezidenta v přímé volbě. Český rozhlas pro vás od konce listopadu vysílá bohatý informační servis, který doplňují také čerstvé aktuality na serveru iROZHLAS.cz. Na Radiožurnálu se v rámci projektu Den s kandidátem postupně představili všichni uchazeči o křeslo prezidenta. 13. ledna odvysílají obě stanice superdebatu kandidátů. Nalaďte si vysílání a sledujte náš web i sociální sítě.

Volební víkend: 1. kolo

  • Volební speciál v sobotu 14. ledna od 14:05 do 20:00 na Radiožurnálu a Plusu

Kdo je nejblíže postupu do druhého kola prezidentských voleb? Rozhovory s hosty, ale také postřehy komentátorů a analýzy odborníků. Moderují Jan Pokorný a Jan Bumba.

  • Povolební speciál: Finálový výběr – v neděli 15. ledna od 10:05 do 11:00

Na co se kandidáti před 2. kolem zaměří? Jak mohou během 14 dní přilákat voliče na svoji stranu? A které kroky se naopak v minulosti nevyplatily? Moderuje Tomáš Pancíř.

Před případným 2. kolem 27. a 28. ledna bychom rádi nabídli také finálový duel.

Superdebata všech kandidátů

  • 13. 1. od 12:10 ve studiu S1 Českého rozhlasu, Vinohradská 12

V lednu, těsně před před otevřením volebních místností 1. kola voleb, odvysílají Radiožurnál a Plus devadesátiminutovou superdebatu kandidátů. Účast potvrdili všichni kromě Andreje Babiše. Moderuje Jan Pokorný.

Debatu můžete sledovat ŽIVĚ ve vysílání, na našem webu, sociálních sítích nebo na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz.

Témata, která možná rozhodnou

Čtvrtek bude na Radiožurnálu až do voleb vyhrazen tematickým Prezidentským speciálům.

  • 1. 12. / 17:05 Prezident a justice ❯❯
    Jak vyhrocená bude kampaň před prezidentskými volbami? Potřebujeme pořád institut milosti? A budou hlavu státu někdy volit zase zákonodárci?
    Moderuje Tomáš Pancíř.

  • 8. 12. / 19:35 Koho volí mladí ❯❯ 
    Jaký by měl být prezident podle mladých voličů? Jak tuto skupinu oslovují prezidentští kandidáti? A jakou moc v tom mají sociální sítě?
    Moderuje Matěj Skalický.

Čtěte také

  • 15. 12. / 12:10  Měsíc do voleb ❯❯
    Které voliče mohou kandidáti ještě získat na svoji stranu? Jaké nástrahy je čekají ve zbývajícím čase? A kdo má blíž k postupu do případného druhého kola?
    Moderuje Jan Bumba.

  • 22. 12. / 18:10  Předvolební průzkumy ❯❯
    O čem ve skutečnosti vypovídají? Jaký výsledek avizovaly u dvou přímých voleb ve srovnání s jejich skutečným výsledkem? A jaký vliv mají na voliče?
    Moderuje Karolína Koubová.

  • 5.  1. / 15:05 Prezident a ekonomika ❯❯
    Jaké má hlava státu skutečné možnosti ovlivnit ekonomiku Česka?
    Moderuje Jana Klímová.

Den s kandidátem

Co dělají, když se kamery nedívají? Jakou agendu řeší v běžné dny? A jaké jsou jejich priority – nejen ty politické, ale třeba ty lidské? Seznamte se s kandidáty na prezidenta zblízka.

Čtěte také

Na Radiožurnálu už od 28. listopadu stráví Jan Pokorný coby reportér jeden celý den s každým z prezidentských kandidátů. O společně stráveném čase bude průběžně posluchače informovat v reportážních vstupech v Ranním, Dopoledním i Odpoledním Radiožurnálu.

V 15:05 se pak Jan Pokorný promění opět v moderátora a představí vám kandidáta v živém půlhodinovém rozhovoru.

Po hlavních zprávách v 18 hodin vám pak Radiožurnál nabídne shrnutí celého Dne s kandidátem.

Nalaďte si každé pondělí, středu a pátek Den s kandidátem ŽIVĚ na Radiožurnálu a nezapomeňte sledovat také naše sociální sítě, kde vám nabídneme kompletní pohled do zákulisí natáčení.

Čekání na prezidenta

Jak by měl vypadat příští český prezident? V podcastu Čekání na prezidenta hledají novou hlavu státu moderátor Jan Pokorný, ústavní právník Jan Kysela, komentátor Petr Nováček a filozofka Tereza Matějčková.

Každý pátek na webu Českého rozhlasu Plus, v aplikaci mujRozhlas a dalších podcastových aplikacích a v neděli po 18. hodině ve vysílání Plusu.

Podcast Čekání na prezidenta tentokrát o probíhající kampani a roli rodinných příslušníků

Prezidentská kampaň minutu po minutě

Celou prezidentskou kampaň sleduje pečlivě také náš zpravodajský server iROZHLAS.cz v podrobné ONLINE reportáži. Kromě běžného zpravodajství se můžete těšit také na speciální sčítací aplikaci.

autoři: Radiožurnál , and
Spustit audio

Související