Prezident Miloš Zeman míří do Karlovarského kraje

19. březen 2019 08:30

Prezident České republiky Miloš Zeman stráví následující tři dny v Karlovarském kraji. V regionu se má setkat s politiky, podnikateli i s veřejností.

Oficiální program prezidenta v Karlovarském kraji začíná krátce po 10. hodině v areálu Krajského úřadu, kde ho přivítají politici a muzikanti z místní kapely. Dále Miloše Zemana čeká úvodní projev před krajskými zastupiteli. Pracovní cesta hlavy státu začne podobně jako v jiných regionech České republiky.

Po dopoledním setkání se zastupiteli čeká hlavu státu odjezd do lázeňské zóny Karlových Varů, na oběd se vydá do areálu Malé Versailles. Odpoledne si prezident prohlédne zařízení následné, rehabilitační a hospicové péče REHOS v krušnohorském Nejdku. 

Další část odpoledne věnuje prezident návštěvě Vintířova u Sokolova. Setkání s obyvateli tam začíná v půl čtvrté. První den pracovní cesty prezident uzavře prohlídkou historických Císařských lázní v Karlových Varech. Historický areál chce Karlovarský kraj začít rekonstruovat. Veřejnost ani novináři ale do Císařských lázní zvaní nejsou.

V následujících dnech se prezident vydá do obcí, kde získal nejvíce hlasů

Není žádným tajemstvím, že prezident Miloš Zeman tentokrát v průběhu své cesty navštěvuje obce a města, kde ho lidé při loňských volbách nejvíce podpořili. Kromě Vintířova tak hlava státu zítra navštíví Kraslice a příhraniční Aš, kde ho volilo přes 60 procent oprávněných voličů.

Ve čtvrtek se sejde s obyvateli malé vesnice Milhostov na Chebsku, kde ho podpořilo dokonce 90 procent voličů. A závěr cesty pana prezidenta bude v Novém Kostele u Chebu, kde získal 60 procent. Plán cesty připravovali zástupci kraje společně s kanceláří prezidenta republiky.  

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio