Předvařená bible? Podcast, který nabízí čtení posvátných příběhů nenáboženským způsobem

16. leden 2022

Kulturně komunitní židovské centrum JCC Prague chce být otevřeným a inspirativním místem pro učení, kreativitu a inovativní myšlení. Z důvodů současných protiepidemických opatření se snaží tento cíl naplňovat převážně v online prostoru. Do pořadu Hergot! přišla přiblížit tyto aktivity zakladatelka centra Pavlína Šulcová. Druhý host, Jan Fingerland, dorazil, aby povyprávěl o svém podcastu Předvařená bible, který točí právě pod hlavičkou JCC Prague.

„Nejsme náboženskou organizací. Soustředíme se na kulturně společenské záležitosti,“ upřesňuje zaměření aktivit centra Pavlína Šulcová.

Náboženský rozměr nemá ani podcast Předvařená bible. Ten nabízí čtení bible očima historie, antropologie, psychologie nebo literární vědy. „Já sám si netroufám obohacovat duchovní život jiných lidí,“ říká k tomu jeho tvůrce Jan Fingerland.

Jakým dalším konkrétním aktivitám se JCC Prague věnuje? Existuje nějaká společná židovská tradice? A co se skrývá za slovem předvařená v názvu podcastu Jana Fingerlanda? Poslechněte si záznam rozhovoru!

autoři: Petr Wagner , Dominik Čejka , Fatima Rahimi , Jan Škrob
Spustit audio