Předpověď počasí: v noci na úterý bude v části našeho kraje až -15 stupňů Celsia. Nezapomeňte se teple obléknout

4. únor 2019 12:49

Západní polovinu České republiky v noci na úterý zasáhnou silné mrazy. Venkovní teploty klesnou k minus 12 až minus 15 stupňům Celsia. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav ve výstraze, která platí pro šest krajů od pondělních 22.00 do úterních 08.00 hodin.

V našem kraji se výstraha před mrazy týká zejména Benešovska, Příbramska, Berounska, Rakovnicka a Prahy–západ. „Během noci na úterý očekáváme zejména v údolích při celonočním vyjasnění pokles teplot pod minus 12 stupňů Celsia, ojediněle až na minus 15 stupňů Celsia,“ uvedli meteorologové.

Oblačnost bude od západu ubývat a ve studeném vzduchu se do střední Evropy od západu rozšíří tlaková výše. Silné mrazy se kromě západní části našeho kraje vyskytnou v Karlovarském, Plzeňském a Jihočeském kraji a některých okresech Ústeckého kraje a Vysočiny.

Lidé by neměli při pobytu venku zapomínat na teplé oblečení a obuv, proti prochladnutí pomáhá pohyb, teplý nápoj a jídlo. Nedoporučuje se konzumovat alkohol, který rozšiřuje cévy, a tím z těla uniká teplo. Malé děti, nemocní a staří lidé by měli omezit pohyb venku.

autor: ČTK
Spustit audio