Před hraničními přechody do Německa se tvoří mnohakilometrové kolony aut

15. únor 2021 08:32

Německo zavedlo od 14. února stálé kontroly na hranicích s Českem. Podle Němců je totiž Česko oblastí s vysokým výskytem koronavirových mutací.

Omezení se týká individuální i komerční dopravy. Do Německa smí i nadále dojíždět jen zdravotníci, a v případě Saska i pracovníci v zemědělství. Test na koronavirus ale musí mít každý den.

Na hraničním přechodu v Hoře svatého Šebestiána na Chomutovsku se tvoří několikakilometrová kolona – kolem 8. hodiny ráno měla zhruba 4 kilometry, v 8:20 už to bylo přibližně 7 kilometrů a stále se prodlužuje.

Před hraničním přechodem v Hoře sv. Šebestiána se tvoří kolona. Zatím je dlouhá zhruba 7 kilometrů

Jen málo řidičů se totiž orientuje v novém nařízení, mnoho z nich ani nemá antigenní testy a potvrzení o tom, že jsou negativní.

Těsně před hraničním přechodem za Horou svatého Šebestiána je čerpací stanice, kde by měli být hasiči, kteří nabízejí non stop provedení antigenního testu. O tuto službu je mezi řidiči velký zájem – dá se tedy očekávat, že se tam lidé, kteří nemají negativní antigenní test, zdrží dost dlouho.

Kolony se tvoří i na jiných místech – například na dálnici D8 už se kolona od státních hranic s Německem táhne až k Ústí nad Labem.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související