Pražská zoologická zahrada. Rozmanitá divočina na kraji velkoměsta

Kdo kdy navštívil Prahu s dětmi, byl tam. Rozmanitý a rozlehlý pozemek vklíněný mezi řeku Vltavu a Trojskou skálu je ideálním místem pro život nepřeberného množství živočišných druhů. Napsal Ondřej David. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Pražská zoologická zahrada je právem hodnocena jako jedna z nejkvalitnějších na světě. Její návštěvníci se mohou detailně seznámit s živočichy ze všech světových kontinentů.

Zoo musela občas začínat od píky

Zároveň poskytuje ideální podmínky pro chování kriticky ohrožených druhů, z nichž se vypouštějí jedinci zpět do přírody. Nejznámější je kůň Převalského, jehož plemennou knihu vede právě pražská Zoo.

Poloha u řeky Vltavy však přinesla této populární pražské destinaci v průběhu let celou řadu dramatických situací, kdy se v mnoha odhledech muselo začínat od píky. To však nezabránilo tomu, aby se stala jednou z nejvýznamnějších biologických rezervací na světě.

Další Příběhy z kalendáře připomenou unikátní stěhování kostela.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související