Prázdniny v Provence s Jakubem Prachařem vstupují do kin. „Francouzi si nás oblíbili,“ říká herec

19. září 2016

Kapela Nightwork, představení Vinnetou, Pevnost Boyard, La Fabrika nebo film Prázdniny v Provence. Tak v tom všem účinkoval nebo účinkuje herec Jakub Prachař, který zavítal do Hosta Radiožurnálu. Jak si pochvaluje natáčení v Provence? A co vše chystá do budoucna?

Kapela Nightwork je minulostí – každý z muzikantů dělá něco jiného. „Byl to pěkný zážitek, ale skončilo to včas,“ přiznává v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným.

K dalším projektům, ve kterých účinkuje, patří představení Vinnetou na Kladně, které se nyní snaží přivést na pražský Žižkov. „Máme to rádi. A v Praze představení moc lidí nevidělo,“ vysvětluje. A s režisérem hry Ondřejem Pavelkou, kterého si velmi váží a kterému říká pane profesore, vystupuje i v pražském Rubínu v představení Slast.

Do kin nyní přichází film Prázdniny v Provence, kde hraje s Vojtěchem Kotkem a Kryštofem Hádkem, režie se chopil Vladimír Michálek. Natáčení si pochvaluje, jen z Provence moc nebylo – filmový štáb veškerý čas trávil na parkovišti.

Ale vzhledem k tomu, že se všichni naučili francouzsky a fandili během fotbalového MS Francouzům, tak si je místní lidé oblíbili. Přesto by v Provence žít nechtěl – mimo sezonu tam není o co stát. „Asi bych se tam zbláznil, není tam nic kromě vína a moře, člověk se buď upije, nebo utopí,“ říká s tím, že k životu potřebuje kulturní vyžití.

Nějaký čas také trávil v soutěži Pevnost Boyard – čím více se pevnosti blížil, tím více cítil respekt. „Tak, jak je to v televizi, tak se to i děje. Nechtěl jsem zklamat svůj tým, je to takový pionýrský tábor v jedné hodině,“ usmívá se. Přiznává ale také, že mu občas nevadí samota – v poslední době mu chybí být sám a nic neříkat.

Audio záznam všech rozhovorů si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio