Potravinová banka založila sbírku na pomoc rodinám z Ukrajiny. Přispět můžete na několika místech

1. březen 2022 10:35

Města a charitativní organizace v Karlovarském kraji vyčlenila místa, kam lidé můžou nosit materiální pomoc pro lidi z Ukrajiny. Zapojila se i Potravinová banka.

Potravinová banka Karlovarského kraje vyhlásila sbírku pomoci pro maminky s dětmi, které utíkají před válkou z Ukrajiny. Lidé do ní můžou přispět výživou a drogerií. Z darovaných věcí bude Potravinová banka připravovat balíčky pomoci. 

„Pomoc bude putovat ke konkrétním rodinám přes humanitární organizace, sociální služby, obce a města. S distribucí potravinové pomoci máme hodně zkušeností. Jsme zvyklí na krizové situace, dá se říct, že covid nás vyškolil. K dispozici máme lidi, skladovací prostory i auta. Aktuálně připravujeme balíčky pomoci,“ uvedl Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje.

Nejvíce potřebné jsou ovocné přesnídávky, dětské kaše, příkrmy, kojenecká voda, sirupy, nekořeněné polévky pro děti, piškoty, sušenky, džusíky a mlíčka pro děti. Z drogerie pak pleny, vlhčené ubrousky, dětská mýdla, šampony, pudry, olejíčky a hygienické vložky.

Místa, kam materiální pomoc nosit:

  • Sklad Potravinové banky v Sokolově na adrese K. H. Borovského 1783 (výměníková stanice nad prodejnou Lidl). Příjem je od pondělí do pátku od 10 do 15 hodin.
  • Charitní šatník Oblastní charity Ostrov na adrese Lidická 1036. Příjem je v pondělí, ve středu a v pátek od 15 do 17 hodin.
  • Dobročinný obchod Armády spásy v Chodověv Revoluční ulici 1193. Příjem je každý všední den od 11 do 17 hodin.
  • Centrum sociálních služeb Armády spásy v Karlových Varech v Nákladní ulici 205. Zde funguje stálá služba. Vhodné je, aby krabice s dary byly popsány slovem „UKRAJINA“ kvůli dalšímu třídění.

Sbírka Potravinové banky není v tuto chvíli jediná, kam můžou lidé přispět. „Zrovna včera nám volali skauti, že se v Habartově koná sbírka a jestli bychom neměli o potraviny zájem. To je přesně to, co potřebujeme, aby se nám ozývali organizátoři sbírek. My rádi pomůžeme se svozem, tříděním a distribucí. Ozývají se nám i velké firmy, jsme mile překvapeni z té velké solidarity a ochoty lidí pomáhat. Je to skvělé,“ doplnil Hloušek.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio