Pomoc Karvinsku zamířila z Hradce Králové

18. květen 2010
Zprávy , Zprávy

Z Královéhradeckého letiště vyjela v podvečer první auta s materiální pomocí pro Karvinsko, které patří k oblastem zasaženým povodněmi. Pomoc připravil Český Červený kříž v Hradci Králové.

Hradecký Červený kříž ze svého skaldu humanitární pomoci na Moravu poslal na stovku přikrývek, povlečení, ale i lehátka. Ta už pomohla v Karviné dnes v noci.

„Naším hlavním úkolem kromě vyložení materiálu monitorovat situaci, zjistit aktuální potřeby a přesně podle toho se pak zařídíme,“ říká Lukáš Pochylý, předseda oblastního spolku hradeckého Červeného kříže. Další pomoc z Hradce Králové bude zřejmě následovat.

„Předpokládám, že v nejbližších dnech voda začne opadávat a že na Karvinsko a do dalších oblastí půjdou další prostředky, zejména hygienické. Už teď máme v záloze vysoušeče,“ potvrzuje Pochylý.

Všechny oblastní spolky Červeného kříže už dostaly za úkol, aby zkontrolovaly svoje sklady humanitární pomoci. V případě potřeby jsou připravena pomoci i například města a obce po celém Královéhradeckém kraji.

autor: par
Spustit audio